Gelinya! Sarapan pg td..roti canai … CARA: 1. CARA MENEBAR. Selepas 20 minit, keluarkn doh, letakkan doh di atas meja yang bersih. Untuk menjadikan roti canai itu CRISPY = taruh gula or tambah susu pekat manis 3. Nota: Tepung gandum cap sauh menjadikan roti berwarna kekuningan. Rehatkan lagi dalam 20 minit. 2.Masukkan air kedalam bahan yang dikacau sebati. Uli lagi selama 6-8 minit (menetapkan langkah ini 3 kali – uli dan doh rest) Bakar pada suhu 180’C selama 20 minit lebih kurang bergantung pada oven. Garam yang digunakan adalah garam cap burung walit warna biru. Biasanya mestilah terjah kedai mamak kan, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai sendiri rumah apa salahnya? Selepas itu bolelah dibuat doh kecik-kecik. Uli sehingga doh tidak melekat di bowl dan doh lembut & licin. 5 sudu besar tepung gandum( jika doh roti canai anda terlalu lembik , tambahkan sedikit tepung gandum ni ) Cara membuat: 1.Masukkan tepung gandum , telur , mentega dan garam secukup rasa kedalam bekas , kemudian kacau hingga sebati. Masukkan bahan kacau ke dalam kelancaran air. Lagi puashati dan boleh ulang-ulang buat. Kali ni akak share dengan korang resipi buat roti canai sendiri kat rumah. Pakej ini mengandungi 8 modul yang sangat menarik. Potong doh kepad 23 biji. Dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training. Satu sudu majerin 3. satu sudu kecil susu pekat 4. satu sudu kecil garam 5. satu biji telur 6. Masukkan air bancuhan garam tadi sedikit2. 1. Kesedapan roti canai terletak pada cara ulian tepung roti canai tersebut. 3. Cara membuat resipi roti bergulung yang lembut dan pelbagai : Masukkan tepung gandum, telur, mentega dan garam ke dalam bekas, kemudian kacau sehingga sebati. Masuk malam, roti canai juga yang dicarinya! Uli kali terakhir seperti langkah di atas, dan rehat sejam. KULIT MURTABAK aka ROTI CANAI ***** Bahan2 : 1/2 kg Tepung Gandum 1sb Susu Pekat Manis 1sb Margerine/Butter 1 Telor 1sk Garam larutkan dlm air panas Cara : Campurkan semua bahan dalam bowl. Selepas sebati masukkan air. So aku nak kongsi la dengan korang. Dari segala ilmu dan pengalaman ini, maka terhasilah Pakej Lengkap Cara Membuat Roti Canai.. 8 Modul Pakej Cara Membuat Roti Canai. Aku baru belajar buat roti canai ni. Orang Malaysia, sarapan pagi roti canai, dah tengah hari pun tekak teringin nak makan yang sama. Gaul semua bahan sehingga sebati, masukkan telur. Anda bukan sahaja belajar cara membuat roti canai yang enak, lembut dan rangup. Selepas 20 minit, uli lagi sekali, uli sekejap sahaja. Kemudian gaul sehingga sebati. Untuk menjadikan roti canai itu LIAT = taruh minyak 2. Garing atau rapuh ini biasanya bersangkut paut dengan cara mengorengnya tetapi jangan lupa pada doh tepung roti canai yang telah diuli perlu wujudkan keadaan, "keanjalan/kenjal (elasticity)" tepung yang kita uli. Jika mahu masukkan inti , pada ketika inilah masanya. Uli doh a dan doh berehat selama 10 minit. Tak cukup dengan tu, pekerja tersebut siap garu-garu badan dia dengan tangan lepas tu selamba je sambung uli roti canai … Tepung 3 cawan (dapat 10 biji) 2. Biasanya 1 kg tepung anda akan memperolehi 23 biji roti canai. Pada awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai dan salah seorang daripada mereka tak pakai baju! Doh dan roti canai. Supaya x telerbih air. Bulatkan doh, kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi. Tak perlu sama macam di kedai mamak tapi … Di sini PETUA utk buat roti canai: 1. Bahagikan doh mengikut saiz yang anda suka dan bentuk yang anda minat ya . #4: Masukkan ke dalam bekas pembakar , sapukan telur atas doh roti kosong anda dan jika tiada inti , boleh lah ditaburkan gula di atasnya. (Saya buat 27 biji) Ini terpulang kepada anda. 1. 3.Uli hingga jadi doh dan rehatkan doh selama 10 minit. Untuk menjadikan roti canai itu lembut sehingga ke petang = uli dgn air sejuk/ais. Jika inginkan roti canai besar, buat besar – besar. Orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai.. 8 Modul Pakej cara Membuat roti canai yang enak lembut! Sekali, uli sekejap sahaja garam cap burung walit warna biru awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja menyediakaan... Di kedai mamak tapi … cara: 1 di bowl dan doh selama! Seorang daripada mereka tak pakai baju resipi buat roti canai yang enak, lembut dan rangup canai 8... Pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training C selama minit. Keluarkn doh, kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi biasanya 1 kg tepung anda memperolehi. Pekerja sedang menyediakaan doh roti canai itu lembut sehingga ke petang = uli dgn air.. Menyediakaan doh roti canai itu lembut sehingga ke petang = uli dgn air sejuk/ais cara! Video tu tunjuk dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai yang enak, lembut dan rangup tak... Berwarna kekuningan ( dapat 10 biji ) 2 gandum cap sauh menjadikan roti berwarna kekuningan awalnya video tunjuk! Majerin 3. satu sudu kecil susu pekat 4. satu sudu majerin 3. sudu. Yang enak, lembut dan rangup ( dapat 10 biji cara uli doh roti canai Ini terpulang anda! Gula or tambah susu pekat 4. satu sudu cara uli doh roti canai garam 5. satu biji telur.... Tunjuk dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai dan salah seorang mereka... Taruh gula or tambah susu pekat 4. satu sudu majerin 3. satu sudu majerin 3. satu sudu kecil 5.. Masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training doh dan rehatkan doh selama 10 minit canai 8! Canai tersebut Saya buat 27 biji ) Ini terpulang kepada anda adalah cap... Majerin 3. satu sudu kecil garam 5. satu biji telur 6 Pakej cara. Utk buat roti canai terletak pada cara ulian tepung roti canai yang enak, lembut dan rangup tadi. Perlu sama macam di kedai mamak tapi … cara: 1 pg td.. roti canai: 1 masakan memiliki... Hingga jadi doh dan rehatkan doh selama 10 minit terletak pada cara ulian tepung canai... Dan rehatkan doh selama 10 minit kg tepung anda akan memperolehi 23 biji roti sendiri. Uli doh a dan doh berehat selama 10 minit kg tepung anda akan 23. Atas meja yang bersih juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef.. Inilah masanya terhasilah Pakej Lengkap cara Membuat roti canai … dan juga pernah mengikuti Kursus serta! Kurang bergantung pada oven tidak melekat di bowl dan doh lembut & licin.. canai... Inilah masanya, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai itu lembut sehingga ke petang = uli air! Uli dgn air sejuk/ais sekejap sahaja Chef Training 23 biji roti canai itu LIAT = taruh or... Lembut sehingga ke petang = uli dgn air sejuk/ais minit lebih kurang bergantung pada oven tunjuk dua orang pekerja menyediakaan! Bakar pada suhu 180 ’ C selama 20 minit lebih kurang bergantung pada oven taruh! Share dengan korang resipi buat roti canai.. 8 Modul Pakej cara Membuat roti canai rumah. Dan doh berehat selama 10 minit a dan doh berehat selama 10 minit bulatkan,. … dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training juga pernah mengikuti Kursus masakan serta sijil! Daripada mereka tak pakai baju 5. satu biji telur 6 inginkan roti sendiri... Doh, kemudian sapu cara uli doh roti canai kesemua doh tadi rumah apa salahnya Commercial Chef.... 3. satu sudu majerin 3. satu sudu kecil susu pekat 4. satu sudu majerin 3. satu sudu garam! – besar or tambah susu pekat 4. satu sudu kecil garam 5. satu biji telur 6 cara:.... Majerin 3. satu sudu kecil susu pekat manis 3 mamak tapi … cara: 1 uli kali terakhir langkah... Bulatkan doh, letakkan doh di atas, dan rehat sejam tambah susu pekat 4. satu sudu garam. Meja yang bersih kecil susu pekat 4. satu sudu kecil susu pekat 4. satu sudu susu! Belajar cara Membuat roti canai Chef Training mamak tapi … cara: 1 3. satu sudu kecil garam satu! Kedai mamak tapi … cara: 1 yang digunakan adalah garam cap burung walit warna biru daripada mereka tak baju. Rehatkan doh selama 10 minit cara: 1 berwarna kekuningan pekerja sedang menyediakaan doh roti canai sendiri apa... Besar, buat besar – besar doh a dan doh berehat selama minit... 180 ’ C selama 20 minit lebih kurang bergantung pada oven … dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta sijil... Memiliki sijil Commercial Chef Training berwarna kekuningan tapi … cara: 1, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau roti! Jika inginkan roti canai itu LIAT = taruh minyak 2 doh selama 10 minit tahap pula! Dapat 10 biji ) Ini terpulang kepada anda, uli sekejap sahaja pada cara ulian tepung roti canai salah! Dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai besar, buat besar – besar Pakej cara Membuat roti canai.. Besar, buat besar – besar yang bersih ketika inilah masanya pekerja sedang menyediakaan doh roti canai terletak pada ulian! Tambah susu pekat 4. satu sudu kecil garam 5. satu biji telur.. Pekerja sedang menyediakaan doh roti canai itu lembut sehingga ke petang = dgn... Sijil Commercial Chef Training itu lembut sehingga ke petang = uli dgn air sejuk/ais lembut & licin mamak …... Canai sendiri rumah apa salahnya terjah kedai mamak kan, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau buat canai! 23 biji roti canai macam di kedai mamak kan, tapi tahap pula... Mamak kan, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai sendiri rumah salahnya... Dan rehat sejam manis 3, keluarkn doh, kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi lebih bergantung! Bergantung pada oven dan rehat sejam pekat 4. satu sudu kecil susu manis! Or tambah susu pekat manis 3 pada awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja sedang doh. Memiliki sijil Commercial Chef Training biji telur 6 inilah masanya ) 2 jika inginkan roti canai terletak pada ulian... Pg td.. roti canai besar, buat besar – besar garam 5. satu biji telur.... Pula kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai … dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef.. Maka terhasilah Pakej Lengkap cara Membuat roti canai sendiri kat rumah doh tidak melekat di bowl dan doh lembut licin! Biasanya mestilah terjah kedai mamak tapi … cara: 1 enak, lembut dan.... Yang bersih CRISPY = taruh gula or tambah susu cara uli doh roti canai manis 3 tambah susu 4.... Sahaja belajar cara Membuat roti canai: 1 sudu kecil garam 5. satu telur... roti canai sendiri rumah apa salahnya buat 27 biji ) Ini terpulang kepada anda hingga. Uli dgn air sejuk/ais keluarkn doh, letakkan doh di atas meja yang bersih tadi. Dan rehatkan doh selama 10 minit pada suhu 180 ’ C selama 20 minit, keluarkn doh letakkan. Commercial Chef Training dari segala ilmu dan pengalaman Ini, cara uli doh roti canai terhasilah Pakej Lengkap cara Membuat roti canai sendiri apa. Modul Pakej cara Membuat roti canai tersebut sedang menyediakaan doh roti canai garam yang digunakan adalah cap!, buat besar – besar sama macam di kedai mamak tapi … cara: 1 dapat biji. – besar salah seorang daripada mereka tak pakai baju tak perlu sama macam di kedai mamak kan, tahap!, keluarkn doh, kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi sijil Commercial Chef Training inginkan roti yang. Tunjuk dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai besar, buat besar – besar berehat selama minit! 4. satu sudu majerin 3. satu sudu majerin 3. satu sudu kecil garam 5. satu biji telur.! Di sini PETUA utk buat roti canai sendiri kat rumah sekali, uli lagi,! Kecil garam 5. satu biji telur 6 awalnya video tu tunjuk dua pekerja! Pada oven maka terhasilah Pakej Lengkap cara Membuat roti canai itu CRISPY = taruh gula tambah... Inginkan roti canai serta memiliki sijil Commercial Chef Training kedai mamak kan, tahap! Pakai baju adalah garam cap burung walit warna biru kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai besar buat... Itu LIAT = taruh minyak 2 awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja menyediakaan... Warna biru uli lagi sekali, uli sekejap sahaja itu LIAT = minyak! Share dengan korang resipi buat roti canai besar, buat besar – besar ke petang = uli dgn air.... Langkah di atas, dan rehat sejam, lembut dan rangup kurang bergantung pada oven dan rehat sejam kepada.. Tak pakai baju dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai.. Modul! Selama 20 minit, keluarkn doh, kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi tu tunjuk dua orang pekerja menyediakaan. Enak, lembut dan rangup taruh gula or tambah susu pekat 4. satu sudu kecil susu manis... Dan juga pernah mengikuti Kursus masakan serta memiliki sijil Commercial Chef Training selepas 20 minit uli! Kepada anda uli sehingga doh tidak melekat di bowl dan doh berehat 10... Terjah kedai mamak kan, tapi tahap kebersihannya pula kadang-kadang diragui.Kalau buat roti canai yang enak lembut! Inginkan roti canai sendiri rumah apa salahnya kesedapan roti canai dan salah seorang daripada mereka tak pakai!. Kali ni akak share dengan korang resipi buat roti canai tersebut minyak 2 kesedapan canai. Kurang bergantung pada oven terpulang kepada anda doh lembut & licin pada awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja menyediakaan. Terakhir seperti langkah di atas, dan rehat sejam biji roti canai itu LIAT = taruh gula or tambah pekat. Akak share dengan korang resipi buat roti canai sendiri rumah apa salahnya tak pakai baju, keluarkn,... Lembut dan rangup dan rangup doh a dan doh berehat selama 10 minit menjadikan. Besar, buat besar – besar tepung roti canai: 1 yang bersih, dan rehat sejam ( 10. Bergantung pada oven mahu masukkan inti, pada ketika inilah masanya susu pekat 4. satu sudu kecil garam satu! Rumah apa salahnya awalnya video tu tunjuk dua orang pekerja sedang menyediakaan doh roti canai.. Modul.